Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie are onoarea de a primi în perioada 15-18 mai 2017 delegația Universității Moulay Ismail din Meknes, Maroc, formată din Prof. Zhour BOUZIDI și Hasnaa CHETO. Mobilitățile de predare și formare la care acestea participă sunt organizate în cadrul proiectului Erasmus + KA 107 demarat de Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați. Partenere în cadrul acestui proiect mai sunt Universitatea din Lome (Togo) și Universitatea din Bangui (Republica Centrafricană).

“Este primul proiect de mobilități cu țările partenere pe care Universitatea “Dunărea de Jos” din Galați îl implemenează prin programul Erasmus+, iar realizarea acestuia este o continuare, firească, a relațiilor academice dezvoltare de-a lungul timpului în domeniile Istorie și Sociologie cu universități francofone din Africa. Mobilitatea colegelor din Meknes este prima mobilitate incoming, urmând ca partenerii din Bangui și Lome să vină la Galați în luna octombrie”, a declarat  Lect. dr. Luminița Iosif, asistent manager în cadrul proiectului.

Prof. Zhour BOUZIDI, Sociolog, va susține două prelegeri la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie:

Etat de la recherche et de l'enseignement de la sociologie au Maroc: évolution et enjeux, miercuri-17 mai 2017, ora 10.00, sala AS 011.

Sociologie rurale au Maroc: regards croisés sur une société composite en mutation, joi- 18 mai 2017, ora 10.00, sala AS 004.

În  data de 16 mai a.c. se împlinesc 125 de ani de la trecerea la cele veşnice a episcopului Melchisedec Ştefănescu,

mare personalitate a  Bisericii Ortodoxe Române şi a culturii româneşti.

Întrucât episcopul Melchisedesc a păstorit timp de 14 ani la Dunărea de Jos (1864-1878), pentru a evoca personalitatea şi chipul acestui ilustru ierarh şi om de cultură, Sfânta Arhiepiscopie a Dunării de Jos, în conlucrare cu Universitatea „Dunărea de Jos”- prin Departamentul Teologic al Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi – prin Seminarul Teologic „Sfântul Apostol Andrei” şi corpul profesorilor de Religie propune următorul program pentru ziua de marţi, 16 mai a.c.:

  1. ora 12.00 – în Catedrala Arhiepiscopală, săvârşirea unui parastas de pomenire a episcopului Melchisedec;
  2. ora 12.30 – în aula „Episcop Melchisedec Ştefănescu” (sala AS011) din incinta Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, prezentarea de comunicări științifice privind slujirea jertfelnică, lucrarea de cercetare academică şi viaţa de sfinţenie ale ierarhului evocat.

Dragi studenți,

Programul Sesiunii Științifice Studențești îl puteți consulta AICI