Istoria de lângă noi - concurs adresat elevilor de liceu

ISTORIA DE LÂNGĂ NOI
Concurs organizat de Facultatea de Istorie, Filosofie și Sociologie
din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și adresat elevilor de liceu din județele Brăila și Galați
Obiectele spun adesea povești fascinante despre trecut. Rătăcite în vreun pod, în magazii sau în dulapuri cu „vechituri”, asemenea obiecte – poze vechi, scrisori de-ale bunicilor, monede sau bancnote de-acum un secol, decorații de război, veștminte, mașini de cusut sau mașinării mai complicate – merită să fie ascultate, căci povestea fiecăruia dintre ele este unică, specială și adesea cu o mare valoare personală.
Și locurile din jurul nostru sunt la fel de încărcate de timp și povești. O casă veche, un monument poate neîngrijit, străzi cu un farmec special, Dunărea și vasele care circulă pe ea – își au toate istorii adesea neștiute.
Povestea voastră
Vă invităm să spuneți povestea unui obiect sau loc special, iar astfel să contribuim la mai buna cunoaștere a istoriei. A istoriei noastre personale, a familiilor și comunități noastre, a trecutului local, național sau internațional.
Spunând povestea unui astfel de obiect sau loc, subliniem încă o dată rostul istoriei, dar și prezența ei continuă, adesea neobservată, pretutindeni în jurul nostru: pe strada noastră, în spatele casei sau în sertarul vreunui dulap.
Un filmuleț despre trecut
Dorind să îmbinăm tehnologia modernă și aceste mărturii valoroase, vă invităm să realizați un filmuleț de 2–3 minute în care să spuneți povestea unui obiect sau loc, de ce este important și ce înseamnă el pentru voi, familia sau comunitatea voastră.
Un filmuleț realizat cu orice tip de telefon este perfect, căci povestea este cea care ne interesează.
Așteptăm filmulețele pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până pe data de 14 iunie 2021.
Concurs cu premii
Cele mai bune filmulețe vor fi prezentate pe canalele social media ale Facultății de Istorie, Filosofie și Sociologie din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.
Câștigătorii vor primi premii și diplome.