Analele UDJG - Fascicula Sociologie

Seria Sociologie a Analelor Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi (ISSN 1842 - 6492) a fost fondată în 2006, având o apariţie anuală. Revista este o publicaţie a Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie, care apare sub egida Editurii Galati University Press a Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. În calitate de publicaţie academică cu acces deschis, întregul conţinut al articolelor este disponibil gratuit cititorilor, în concordanţă cu obiectivele şi scopurile DOAJ (https://doaj.org/). Cititorii şi utilizatorii pot citi, descărca, copia, distribui sau printa textul complet al articolelor din acest jurnal fără să fie nevoiţi să ceară permisiunea editorilor sau autorilor. De asemenea, nu există taxe sau costuri pentru autorii care publică sau doresc să publice în revistă.
Scopul publicaţiei este de a oferi un forum de cercetare şi dezbatere ştiinţifică pe o gamă largă de subiecte legate de schimbările sociale şi transformările din societatea contemporană. Revista explorează schimbările sociale, culturale, economice şi politice din diferite perspective, specifice domeniului mai larg al ştiinţelor sociale.
Revista publică studii teoretice şi cercetări de teren, articole, eseuri, luări de poziţie, note de lectură, recenzii de carte, dar şi informaţii relevante despre evenimente ştiinţifice şi rezultate sintetice ale proiectelor de cercetare.